کانون های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی، با هدف زمینه سازی رشد خلاقیت های دانشجویی دانشگاه و حمایت و هدایت این گروه از فعالیت ها در جهت نیل به ارزشهای اسلامی- ایرانی و تقویت هویت ملی در برابر الگوهای غربی در دانشگاه زنجان تأسیس شده اند. این کانونها بر تقویت هویت ایرانی- اسلامی و ارتقاء روحیه همکاری جمعی و شکوفایی استعدادهای فرهنگی- هنری دانشجویان تأکید دارند. کانونهای فرهنگی- هنری در زمینه های دینی، مذهبی، ادبی، هنری، اندیشه ورزی و اجتماعی فعالیت می نمایند. مهمترین رویداد سالانه کانون ها، جشنواره رویش است که این جشنواره مهمترین عرصه بروز و ظهور دستاوردهای کانون ها در حوزه های ذکر شده می باشد. این جشنواره سالانه در دو سطح دانشگاهی و ملی از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می شود. در حال حاضر دانشگاه زنجان با 16 کانون در حوزه های مختلف فرهنگی، هنری، احتماعی، دینی و مذهبی با مجوز شورای فرهنگی دانشگاه فعالیت می نماید.
کانون های فرهنگی و هنری فعال
کانون هنرهای تجسمی در سال 1387 با هدف ایجاد زمینه مناسب جهت کشف، پرورش و ارتقاء استعدادهای هنری دانشجویان و حمایت از ایده های خلاق هنری و ایجاد زمینه کارآفرینی برای دانشجویان تشکیل شد. برگزاری کارگاه های آموزشی، برپایی نمایشگاه های هنری از آثار دانشجویان و دعوت از اساتید صاحب سبک در زمینه های مختلف از جمله فعالیت های این کانون است.
ملیکا کلانتری
کانون کرد زبانان دانشگاه زنجان که از سال 1376 در راستای ترویج فرهنگ، آداب ، رسوم وزبان اقوام کرد تشکیل گردید تا فعالیت های این کانون بتواند ضمن شناساندن فرهنگ بومی این مناطق، در راستای همدلی و تعامل با سایر اقوام گام های مثبتی بردارد.از جمله فعالیت های این کانون برگزاری محافل شعر کردی، بزرگداشت مشاهیراستانهای کردنشین، یبرگزاری یادواره شهدای حلبچه و... می باشد.
کانون فرهنگی- هنری تئاترازسال1388 درزمینه هنرفاخرنمایش شروع به فعالیت کرده است و در طی این سالها کارهای ارزشمندی دررابطه با گسترش، جذب، جهت دهی و پرورش استعدادهای دانشجویی درزمینه این هنر ارزشمند انجام داده است. این کانون با شرکت درجشنواره های دانشگاهی، استانی، منطقه ای و کشوری حضور فعالی درعرصه ارائه هنر نمایش داشته و با برگزاری کارگاه های آموزشی و کلاسهای تمرین در این حوزه، توانسته است دانشجویان علاقمند و مستعد را تا کسب بالاترین رتبه های دانشگاهی در این عرصه سوق دهد.
کانون شعر و ادب سایه از سال 1392 در راستای ترویج فرهنگ، هنر و ادبیات ایرانی شکل گرفته است. شناسایی دانشجویان مستعد در زمینه شهر و ادب، برگزاری نشست های ادبی، بزرگداشت مفاخر فرهنگی و ادبی این سرزمین، باروری ذوق ادبی دانشجویان، برگزاری مسابقات و جشنواره های ادبی از جمله رسالت های اسن کانون است.
این کانون ازمهرماه 1401 با هدف کشف و جذب استعدادهای دانشجویان جهت تشکیل یک گروه توانمند متشکل از تیم های دانشجویی در حوزه های مختلف ایده پردازی، برنامه ریزی جهت برگزاری برنامه های نمایشی، طراحی( دکور، پوستر، لوگو، بنر، دکور صحنه و ...)، ساخت تیزر، فیلم تبلیغاتی و تولید محتواو ... تشکیل گردید تا در این راستا بتواند بسیاری از نیازهای دانشجویان را در تشک لها، انجمن ها و کانون ها در حوزه های ذکر شده مرتفع نماید.
کانون خیریه مهراز سال 1392 با هدف آموزش، پیشگیری، و کمک به درمان بیماران سرطانی شکل گرفت. این کانون در انجام طرحها و برنامه های خود با مرکز مهرانه شهر زنجان که بزرگترین مرکز خیریه درمان سرطان شمالغرب کشور است همکاری تنگاتنگی دارد. برگزاری سمینارهای آموزشی، برپایی نمایشگاهها و بازارچه های خیریه دانشجویی به سود بیماران سرطانی، برگزاری برنامه های فرهنگی مختلف و عیادت از بیماران از جمله فعالیت های این کانون است.
این کانون درسال 1398 تشکیل شد و با هدف ایجاد بسترمناسب جهت به ظهور رساندن طرح ها و ایده های خلاق دانشجویان درحوزه اشتغال زایی و کارآفرینی آغاز به کار کرد. برگزاری کارگاه های آموزشی، استارتاپ ها و تدهای مختلف و مدیریت بازارچه های دانشجویی جهت ارائه تولیدات دانشجویان، از جمله فعالیتهای این کانون است.
کانون همیاران سلامت روان در سال 1397 در راستای سازماندهی و تربیت دانشجویان به منظورآماده ساختن آنان در انجام خدمات همیاری، ارجاع و تسهیل ارائه خدمات مشاوره ای به دانشجویان تشکیل گردید. توسعه مشارکت دانشجویان در تصمیم گیری ها و و فعالیتهای مربوط به مشاوره دانشجویی ، کوشش در جهت تبیین و شناساندن وظایف و هدفهای مرکز مشاوره دانشگاه از طریق برنامه های آموزشی از جمله اهداف این کانون است. برگزاری برنامه های فرهنگی- اجتماعی عام المنفعه، برگزاری کارگاههای مشاوره ای و کمک به حداق رساندن آسیب های اجتماعی از جمله فعالیت های این کانون است.
کانون کاسپین از بهمن ماه 1397 در دانشگاه زنجان فعالیت خود را آغاز کرد. اعضای این کانون دانشجویان استانهای شمالی کشورهستند که در دانشگاه زنجان مشغول به تحصیلند. ازجمله اهداف تشکیل این کانون ترویج واشاعه فرهنگ بومی ، آداب و رسوم ، زبان و خرده فرهنگ های شمال ایران است که درنهایت منجر به پیوند برادری و وحدت مابین اقوام مختلف دانشگاه می شود. برگزاری مسابقات ورزشی، بازیهای محلی، برپایی نمایشگاه غذاهای محلی، و برگزاری محفل شعر به زبان مادری از جمله فعالیت های این کانون است.
کانون سیمرغ از سال 1390 در دانشگاه مشغول به فعایت میبشد و حوزه فالیت اینکانون در زمینه فیلم عکس است. این کانون با هدف اعتلای فرهنگ، هنر و سینما تشکیل شد.ازجمله فعالیت های این کانون اکران فیلم، برگزاری جلسات نقد، برگزاری جشنواره های فیلمنامه نویسی، کارگاه های آموزشی، مسابقات عکاسی و ..در سطح دانشگاه است.
کانون فرهنگی- هنری موسیقی ماهور از سال 1389 با هدف ترویج موسیقی اصیل و فاخر ایرانی در بستردانشگاه و جذب دانشجویان مستعد و علاقمند در زمینه موسیقی تشکیل شد. این کانون دارای گروه های مختلفی از دانشجویان نوازنده درزمینه موسیقی سنتی و پاپ است که دربرگزاری بسیاری ازبرنامه های کانونهای فرهنگی ، انجمن های علمی و تشکل های دانشجویی همکاری می کنند.
این کانون قدیمی ترین کانون دانشگاه بوده و از سال 1376 درعرصه قرآن وعترت مشغول به فعالیت است. برگزاری کلاسهای آموزشی در سطوح و رشته های مختلف قرآنی( روانخوانی، تجوید، حفظ، قرائت تحقیق و ترتیل و...)، برگزاری مسابقات قرآنی، شناسایی و جذب نیروهای مستعد و توانمند قرآنی در سطح دانشجویان و برگزاری دوره های تربیتی، عقیدتی، و سخنرانی های مذهبی ونیز همکاری و کمک در برگزاری مسابقات سراسری دانشجویی قرآن کریم در مرحله دانشگاهی از جمله فعالیت های این کانون است.
کانون هلال احمر از سال 1379 با هدف جذب و آموزش دانشجویان به منظور آماده سازی در انجام خدمات امدادی، اجتماعی و فرهنگی مورد نیاز جامعه و مدیریت بحران بویژه به هنگام بروز حوادث طبیعی تشکیل شد. از دیگر اهداف کانون تقویت حس مشارکت، نیکوکاری، کمک به وفاق و همدلی بین دانشجویان در کمک رسانی به آحاد جامعه است. برگزاری کارگاههای آموزشی امداد و نجات؛ کمکهای اولیه، ایستگاه های جمع آوری کمکهای مردمی، برگزاری مانور، و بازارچه های خیریه برخی از اقدامات این کانون است.
این کانون در سال 1388 با ماهیت فرهنگی- اجتماعی در راستای ایجاد بسترو ترویج فرهنگ ازدواج آسان و تحکیم بنیان خانواده و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در دانشگاه شکل گرفت. ازجمله فعالیت های این کانون ایجاد هسته های دانشجویی مستعد، خوشفکر و صاحب ایده های نو در رابطه با اهداف فوق الذکر است. تلاش در جهت اشاعه فرهنگ عفاف و حجاب، اشاعه راهکارهای عملی ازدواج آسان با برگزاری کارگاه ها و جلسات سخنرانی، همایشها، کرسی های آزاداندیشی و اردوهای تشکیلاتی از جمله فعالیت های این کانون است.
کانون صنایع دستی دانشگاه در آبان ماه 1401 با هدف شناسایی استعدادها و زمینه سازی رشد خلاقیت های هنری دانشجویان و ساماندهی آنها در زمینه ترویج و توسعه صنایع دستی، معرفی هنرهای اصیل ایرانی و اشتغالزایی برای دانشجویان در حوزه مذکور ایجاد شد. ازجمله برنامه برگزار شده توسط این کانون برگزاری کارگاه های آموزشی، برپایی نمایشگاه های تخصصی، راه اندازی فروشگاه های هفتگی جهت ارائه تولیدات دانشجویی و...می باشد.
هاجر احمدی
کانون جوان آرا
این کانون در سال 1401 با تشکیل تیمی رسانه ای با رویکرد آگاه سازی، ارتقاء و پرورش توانمندی ها و استعدادهای دانشجویان در زمینه های مختلف با استفاده از هنر رسانه، در قالب باشگاه خبر نگاران شروع به کار کرد. از جمله اهداف تشکیل این کانون برگزاری دوره های آموزشی، تولید محتوای فرهنگی و رسانه ای در قالب پلتفرم های موجود، تاسیس و برقراری پایگاه خبری، ساخت پادکست، راه اندازی رادیو دانشگاه ، برگزاری سمینار و کنفرانس و... میباشد.
به منظور ارائه خدمات بهتر، هرگونه پیشنهاد و انتقاد سازنده خود را با ما در میان بگذارید